Tankar efter Höstdagjämningen 2023

Under lördagen den 23:e september inträffade höstdagjämningen 2023 och nu följer en tid av mer mörker och stillhet…

Det är förvånansvärt enkelt att sjunka in i den digitala världen. Sociala medier, google, bloggar, poddar har blivit en naturlig del av de flesta människors liv. Ett Universum av information och virtuell interaktion finns tillgängligt endast ett knapptryck bort. Att hämta information har aldrig varit enklare. Likaså har det aldrig varit enklare att missta, eller föredra, detta ”universum” för verkligheten, det verkliga livet.

Visst kan det vara skönt att för en stund få sjunka in i en annan värld, men att förväxla den med det verkliga livet är ett stort misstag, ack så lätt att begå. Man glömmer bort att leva, att uppleva saker på riktigt, eller IRL för att använda ett modernt uttryck, och på så vis får man inga reella erfarenheter, inga bestående intryck som involverat våra samtliga sinnen.

I vår samtid, särskilt på nätet och sociala medier, finns det mycket felaktig information. Vem som helst kan lägga upp (med ett par få undantag) vad som helst utan att denna information granskas. Man kan till och med publicera en egen bok i valfritt ämne utan några större problem, och den behöver inte vara byggd på varesig fakta eller lång erfarenhet.

Om vi riktar blicken mot den ockulta arenan så märker man väldigt snabbt och slås utav hur mycket felaktig kunskap som sprids. Folk har tagit någon helgkurs, eller följt någon blogg och försöker sedan skapa sina egna kurser, böcker eller podcasts. Det värsta är att dom inte har någon som helst aning om hur okunniga dom är, hur mycket som dom har misstolkat. Dom lär ut fel, skapar egna system i brist på djupare förståelse av den tradition dom hämtat ”inspiration” ifrån och tror sig veta bättre än sina föregångare.

Golden Dawn traditionen är inget undantag! Det dyker upp självutnämnda ”mästare” titt som tätt och som i bästa fall har ett par års självstudier bakom sig. Dessa har ofta en ”egen variant” som de proklamerar vara en ny och förbättrad visdom.

Om man ska göra en ockult liknelse av eller motsvarighet till den digitala världen så får man vända sig till den Astrala Världen. Den astrala världen kallas inte för inte även för Illusionernas Skattkammare. Detta för att det mesta som man oftast kommer i kontakt med är just illusioner. Illusioner om kunskap, väsen, det gudomliga och om sig själv. Kanske just om sig själv. Det krävs vägledning av något högre än egot för att man ska lyckas hitta de små guldkornen som finns i den astrala gyttjan.

Likaså krävs det lika mycket urskillning för att hitta kvalitativ information på internet och sociala medier.

Ingenting som hittills har skrivits i detta inlägg har någonting med själva Höstdagjämningen att göra. Det har endast tjänat till att vara en lång inledning till en kort och tillsynes enkel uppmaning:

Om du råkar följa en tradition som Golden Dawn (oavsett om du har turen att vara initierad av ett tempel eller om du efter bästa förmåga försöker att lära dig på egen hand) och om du är ärlig mot dig själv i din önskan om att växa som människa, magiker och andlig varelse. Ta en paus från alla bloggar, poddar, sociala medier och självutnämnda ”lärare” som med motstridiga argument försöker att berätta för dig hur du utöva din konst. Det du istället borde göra är att följa det som just din tradition (och tempel) försöker förmedla till dig. Se denna kunskap tillfälligt som den enda för dig och för Guds skull utöva denna kunskap och kontemplera stilla vad detta ger dig för ”gåvor”.

Så lär dig av årstidens stillhet, solens avtagande och ge dig själv gåvan av digitalt mörker för ett tag. Ta och begrunda och praktisera din tradition obefläckad av den virtuella världens tusentals olika åsikter så ska du se att detta mörker kommer att visa dig en glimt av ljuset!

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Lämna en kommentar