Hermeticism: Monotheism and Polytheism in the modern Hermetic Tradition

En ny engelsk essä har laddats upp med titeln Monotheism and Polytheism in the modern Hermetic Tradition, vilket avhandlar den esoteriska synen på den Kristina monoteistiska religionen i ljuset av den polyteistiska och hedninska mytologin. Huvupoängen är att båda dessa begrepp kan transcenderas såsom utgörande manifestationer av den traditionella Hermetiska synen på DET ENDA och ALLENA.

When it comes to religion Hermeticism, as that exemplified through the Golden Dawn tradition, has always shown a quite liberal attitude to the personal profession of the member. Thus there are many opinions expressed concerning the Golden Dawn, both as an Order and Tradition, regarding if it either being Christian or pagan in its nature. In this essay I will express my own personal views and sentiments on the matter which doesn’t necessarily reflect any traditional or official policy of the Hermetic Order of the Golden Dawn. Although my views are largely the result and expression of my own experience with the Order and Tradition, and my particular initiatory process within its context, they still reflect my own personal revelation and attitude. Läs fortsättningen här…

Lämna en kommentar

Under Nyheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s