Den Sabbatianska Qabalah och dess relation till Golden Dawn

Två texter, den ena engelsk och den andra svensk, är upplagda under fliken ”Texter”. Båda två avhandlar ämnet om de Sabbatianska rötterna i den Qabalistiska tradition som undervisas inom Golden Dawn. Den engelska texten heter The Origins of the Qabalistic tradition of the Golden Dawn och den svenska: Den Sabbatianska Qabalah och dess relation till Golden Dawn. Den förra är en något utvecklad version av den senare och dess engelska text lyder:

The Golden Dawn tradition is the result of a syncretistic effort to unify different branches of the Western Esoteric Tradition within a Qabalistic and Hermetic framework, using the Rosicrucian mythos and teaching as the unifying agent. The Rosicrucian traditions which found themselves being united in the Inner Order of the Golden Dawn, the Ordo Rosae Rubeae et Aureae Crucis (R.R. et A.C.), mainly came from two English and two German branches. Läs fortsättningen här…

Lämna en kommentar

Under Nyheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s