Alkemi: En Hemligheternas Hemlighet

En ny essä har laddats upp med titeln En Hemligheternas Hemlighet vilket tar upp den obskyra frågan om de högsta hermetiska mysterierna som förvaltas inom det Egyptiska Frimureriet av Cagliostro. En oberoende kännare har en gång uttalat sig om denna text som det bästa skrivet om ämnet på Internet. Fokus ligger dock på historiska trådar som leder till begreppet ”Arcana Arcanorum”, namnet på denna alkemistiska odödlighetslära. Den lyder:

Jag måste erkänna att jag känner mig kluven att skriva om detta ämne, de högre hermetiska mysterierna. Såsom traditionalist har jag alltid motsatt mig det öppna deklarandet av den sanna innebörden av Den Inre Alkemin. Detta även när min egen Orden valde att öppet avslöja naturen hos Materia Prima (den mänskliga kroppen) och Den Hemliga Elden (kärlek och sexualitet). Läs fortsättningen här…

Lämna en kommentar

Under Nyheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s