Alkemi: Den Svarta Drakens Väg

En engelsk essä har laddats upp angående Den Svarta Drakens Väg, The Path of the Black Dragon, som behandlar den franske alkemisten Fulcanellis arbeten, av många ansedd som den siste kända mästaren. Sedan ett tag har det funnits uppladdad en längre och ocensurerad version som beskriver den Torra Vägens Alkemi i detalj med praktiska anvisningar. Men denna är lösenordsskyddat och endast tillgänglig för betrodda individer, medan den kortare versionen finns för alla och envar att ladda ner. Dock kan man av den sistnämnda essän inte tillämpa informationen i så vidare praktisk omfattning. Den engelska texten lyder:

In the Western or Hermetic external Alchemical traditions there mainly exists two major paths according to the subject matter, that of the Red and that of the Black Dragons. In Hermetic Alchemy the Dragon signifies the First Matter or Materia Prima, the crude material basis that is to be subjected to the Great Work, or Opus Magnum. There are also distinct “ways” or “paths” which are related to the process itself, or the Modus Operandi of the Great Work. They are basically three, the “wet” or “humid” way, the “dry” way, and lastly the “amalgams” or “mixed” way, the last one combining processes of both the dry and the wet ways. Läs fortsättningen här…

Lämna en kommentar

Under Nyheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s