Sidorna är upplagda

Nu har sidorna på hemsidan lagts upp efter rubrikerna G∴D∴, Härkomst, Initiering och Tempel. Sidan om Golden Dawn ger en sammanfattande och färsk uppdaterad historiebeskrivning fram tills dags datum och denna sida är nu helt klar med bifogade bilder och illustrationer. Mycket av innehållet sammanfaller även med texten om Golden Dawn på svenska Wikipedia. Detta är ingen slump eftersom det är en av Templets Adepter som har skrivit även denna Wikipedia-text. Texten här på hemsidan är dock modifierad och uppdaterad.

De övriga sidorna är klara när det avser själva textmaterialet. Bilder och illustrationer kommer även att bifogas på sikt till dessa. Det finns även en sida som har blivit döpt till ”Texter” men där finns ännu inget upplagt. Tanken är att lägga upp texter skrivna av Adepter från Templet som omfattar olika aspekter av den Rosenkorsiska Traditionen och Golden Dawn Traditionen (inkl. den Hermetiska och Qabalistiska). Håll till godo med fler uppdaterningar som kommer läggas in inom kort!

2 kommentarer

Under Nyheter

2 svar till “Sidorna är upplagda

 1. ABDUL

  I just happen to stumble upon your new wordpress platform, so i thought i might leave the first P.M.I am very happy to see how dedicated you are and i hope you ll keep on going. On a side not though, do you know the BNEI BARUCH organisation of Dr Michael laitman ? And if so what is your point of view of it if you don not mind.Thanks.

  • Care Abdul,

   Thank you for your kind words. We don’t have any of our initiates who are members of Bnei Baruch, although one of our Chiefs is aquainted with one of the Swedish leaders of that group.

   On the face of the web page and based upon conversations with the said Swedish leader, it seems to be a serious organization who has developed a workable training program through the web. It does follow the Qabalah of Isaac Luria, however students of the Hermetic Qabalah (such as that taught in the Golden Dawn) won’t find many references that are similar. It seems to be a philosophical school rather than practical, with some sionist undertones. Bnei Baruch also seems to shun any magical practicies, so I don’t know how keen they are about having Rosicrucians and Golden Dawn initiates in their membership.

   That being said, I believe it is a spledid school if you want to learn orthodox Qabalah which follows the Hebrew interpretation of the Torah and Talmud, etc.

   Fraternally in L.V.X.,
   Gryende Morgonrodnaden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s